Sevärdheter i New York

Sevärdheter som du bör besöka som turist i New York.

Sevärdheter i New York: Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan är belägen på ”Liberty island” utanför New Yorks hamn tillhör sevärdheter man måste se i New York. Den gigantiska statyn skänkt av Frankrike som en gåva till det amerikanska folket besöks varje år av miljontals turister.

Sevärdheter i New York Empire State Building

Empire State building är en annan sevärdhet i New York att besöka, byggnaden är inte bara helt underbar och unik i sig själv, den är synonym med New Yorks scyline och även känd från flertalet stora Hollywood filmer. Dessutom ger Empire State Building tillgång till utsikt över fler av New Yorks sevärdheter då den har ett observationsdäck där man kan blicka ut (och ner om man törs) över hela New York City.

Sevärdheter i New York: Central Park

En annan sevärdhet i New York är Central Park, den gigantiska parken belägen mitt i Manhattan i New York City. Central Park är ca 4km lång och 0.8km bred och rymmer flertalet sevärdheter bland annat har Central Park sitt eget zoo och en egen polisstation. Utöver detta har Central Park kilometervis med motionsslingor och för dig som letar efter något extra romantiskt att göra finns möjligheter att hyra båt och ta sig fram på någon av Central Parks vattendrag.

Sevärdheter i New York: Wall Street

Sevärdheter i New York: Wall Street är den berömda affärsgatan Wall Street. Ett måste på vår New York tips lista att ha besökt, speciellt om du vill se världens ekonomiska centrum och de människor som dras till denna gata, såväl framgångsrika börs mäklare som rena lycksökare.

Sevärdheter i New York: One World Trade Center

En annan sevärdhet i New York är Ground Zero som platsen kallas där de två tvillingtornen (World Trade Center) stod innan de raserades i 11 september terror attacken. Nu bygger man det nya ”One World Trade Center” ett torn som ersätter de två tidigare och blir hela 541 meter högt. Platsen har även minnesmärken till offren i attacken och kommer att få nya minnesmärken i samband med byggandet av det nya One World Trade Center. Ett måste tips i New York.

Sevärdheter i New York City

Om du har tid på din resa så rekommenderar vi att du tar dig tiden att även besöka och titta på New Yorks olika stadsdelar då det finns mängder med sevärdheter i de olika områdena och att även bara som turist betrakta varje områdes specifika karaktär är en sevärdhet i sig.

Manhattan

Manhattan är den stadsdel i New York City som är mest tätbefolkad och inhyser sevärdheter som Central Park och de flesta av New Yorks skyskrapor. Andra sevärdheter man hittar på Manhattan är högkvarteret för Förenta Nationerna, ett flertal viktiga universitet, och många kulturella sevärdheter.

Bronx

I Bronx hittar man Yankee Stadium som är hemma arena för New York Yankees, en sevärdhet i Bronx du inte bör missa är Bronx Zoo som är det största zoot i USA som är beläget i en stad och täcker en yta av lite mer än en kvadratkilometer och är hem för över 6000 djur.

Brooklyn

Sevärdheter i Brooklyn New York, Brooklyn området omges av långa stränder vilket i sig gör det till ett naturligt turistmål att besöka en sevärdhet man inte ska missa är Nöjesparken på Coney som härstammar från 1870. Nöjesparken på Coney Island har medverkat i en mängd serier och filmer bland annat ”Seinfeld” och slutscenen i kult klassikern ”The Warriors” utspelar sig utanför nöjesparken på Coney Island som är hemmabas för ”The Warriors”.

Queens

Några av sevärdheterna i Queens är ”New York Mets” hemma arena samt några av New York Citys största flygplatser.

Staten Island

Staten Island är en ö i New Yorks hamn och här hittar du även den mycket populära sevärdheten och turistattraktionern Frihetsgudinnan.