Times Square är en är en stor kommersiell korsning i stadsdelen Manhattan i New York City, som ligger i korsningen mellan Brodway och ”Seventh Avenue”. Tidigare hette Times Square Longacre Square men döptes om i April 1904 efter det att ”New York Times” flyttade sitt högkvarter till den nyligen resta ”Times Building”, som nu kallas för ”One Times Square” som även är platsen för den årliga ”ball drop” på nyårsafton.Times Square har fått smeknamnet ”The crossroads of the world” (fritt översatt ”Världens mötesplats”) och har även fått statusen som världs landmärke och har blivit en symbol för New York City och även för USA.

Den norra triangeln på Times Square kallas för ”Duffy Square” och dedikerades 1937 som minnesplats till New York Citys 69:e infanteri regimente och här har man uppfört minnesmärken och en staty. Här hittar du även ”TKTS” som säljer Brodway biljetter till rabatt för dig som vill besöka någon av alla teatrar.

Times Square Historia

Innan och efter den Amerikanska revolutionen hörde området till John Morin Scott som var en general i New Yorks milis och tjänstgjorde under George Washington och använde området till sin ranch och för att föda upp hästar. I mitten av 1800 talet så började man sälja av små landbitar till hotell och andra byggen då New York City började breda ut sig.

1904 flyttade New York Times förläggare tidningens huvudkontor till en ny skyskrapa på ”42nd street” på Longacre Sqare som det hette då. Han övertalade även New Yorks borgmästare att bygga en tunnelbane station för området samt att stationen skulle få namnet Times Square och därigenom så var namnbytet klart.

Skyskrapan kom att kallas för ”One Times Square” och är berömd för nyårs nedräkningen där man sänker en gigantisk kula på byggnadens spira samtidigt som man räknar ned varje nyår.

När New York City växte så blev Time Square snabbt ett kulturellt nav fullt av teatrar, musik och fina hotell. Times Square blev också den självklara platsen där man möttes för att fira oavsett om det handlar om en superbowl eller ett president val.

Times Square Idag

Teatrarna på Broadway har ett enormt antal animerade och upplysta LED skyltar vilket har gjort dem till en av New Yorks självklara sevärdheter och en symbol för både staden och Times Square.Times square är det enda kvarteret som kräver att fastighetsägare använder sig av ljusskyltar för informationsvisning vilket har lett till att man ligger i nivå med Las Vegas i densitet på neonskyltar.

1992 så bestämde sig ”Times Square Alliance” en koallition av statsmän och lokala företag för att förbättra kvaliteten för kommers och även miljön i kvarteret. Flertalet nya stora butiker introducerades, filmstudios, restauranger, finansintressen samt media flyttade även in. Man har även ökat polisens närvaro i Times Square området vilket gjort det till ett mycket säkert område att vistas i inte minst för de många turister som årligen besöker det självklara turistmålet.

I februari 2011 blev Times Square ett rökfritt område vilket även sträcker sig utomhus, rökning på Times Square kostar 50$ i böter vilket kan vara värt att veta som turist.